WakaWaka

Duurzame producten op zonne- energie, met een ideële missie ‘Buy one, give one’ aan mensen die leven in gebieden die geen stroom hebben.

GA NAAR DE WEBSITE

Onze Missie: Share the sun

Toegang tot energie is een basisbehoefte. Een noodzaak voor iedereen. Het hebben van licht en stroom betekent toegang tot educatie, communicatie, en tot de mogelijkheid om geld te verdienen. Meer dan een miljard mensen op de wereld hebben geen toegang tot energie. Dit heeft grote gevolgen voor hun sociaaleconomische ontwikkeling.

De zon is de grootste energiebron voor de wereld. Schoon, onuitputtelijk en overal ter wereld beschikbaar.  Het is dé oplossing voor iedereen die stroom nodig heeft, maar geen stopcontact in de buurt, of dat nou permanent of tijdelijk is.

WakaWaka zorgt ervoor dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken – backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen of ondernemers in rurale gebieden. Iedereen kan gebruik maken van solar producten van dezelfde goede kwaliteit en mooi design.

Leven zonder stopcontact

De afwezigheid van stroom betekent voor gezinnen een leven in het donker zodra de zon ondergaat. Om toch licht te hebben worden vaak kerosinelampen, batterijen of kaarsen gebruikt. Deze zijn gevaarlijk: dagelijks lopen er duizenden mensen ernstige brandwonden op. De giftige stoffen die vrijkomen door kerosine leiden tot ademhalingsproblemen en ziektes als COPD en longkanker.

Hoewel meer dan miljard mensen geen toegang hebben tot elektriciteit, hebben ze wel vaak een mobiele telefoon in bezit. Voor zo’n 550 miljoen mensen is het opladen een uitdaging. Oplaadmogelijkheden in dorpen of winkeltjes zijn vaak ver weg en de kosten voor het opladen zijn al snel €0,30 per keer. Dat zijn flinke kosten voor gezinnen die rond moeten komen van zo’n twee euro per dag.