Over el Ninjo

Eigenwijs ondernemen: doen waar je goed in bent

El Ninjo is een investeringsmaatschappij voor het MKB opgericht door Albert-Jan Postma, om zijn geloof en vertrouwen in ondernemers en ondernemerschap vorm te geven. Dat doet el Ninjo bij die ondernemers, die hun kennis en ervaring, businessconcept en onderneming onvoldoende tot bloei kunnen laten komen door gebrek aan kapitaal. El Ninjo wil daarin de vertrouwenspartner en financier zijn, niet alleen met geld, maar ook met ondersteuning op het gebied van strategie, stafdiensten, netwerken en coaching van de ondernemer en zijn medewerkers.

El Ninjo is verbonden aan de Freia-groep en biedt daarmee een kapitaalskrachtige basis met een rijke bron van kennis op het gebied van management en ondernemen. Met el Ninjo als investeerder profiteer je ervan deel uit te maken van van een grote groep, met behoud van de kracht van je eigen ondernemerschap.

El Ninjo wil daarin de vertrouwenspartner en financier zijn, niet alleen met geld, maar ook met ondersteuning op het gebied van strategie, stafdiensten, netwerken en coaching van de ondernemer en zijn medewerkers.

Naam

El Ninjo: niet zomaar een naam

El Ninjo is de Nederlandse fonetische schrijfwijze van het Peruaanse “El Niño”. El Niño was oorspronkelijk de naam van een warme, zuidwaartse zeestroming die elk jaar rond Kerstmis verscheen voor de kust van Peru en een verwarmende invloed had op het zeewater. De naam El Niño (ned. – “het Kind”) verwijst naar de kerstviering. Het regende meer dan andere maanden en het was warmer. Daardoor behaalden boeren in droge gebieden een rijkere oogst.

Het land Peru, waar El Niño vandaan komt, is vooral bekend van de Nazca lijnenpatronen, die tussen 200 voor en 600 na Chr. vervaardigd zijn door de Nazca en Paraca indianen. Hoe en waarom deze indianen deze prachtige patronen hebben kunnen maken, is tot op heden een raadsel.

Een van de daar herkenbare patronen is het beeld van de Andes Condor (Vultur gryphus), het symbool van het Andesgebergte en het symbool voor investeringsmaatschappij “el Ninjo”. Deze Andes Condor is een van de grootste vogels ter wereld met een spanwijdte tot wel drie meter, die van grote hoogte voedsel zoekt door te zweven op de kracht van de opstijgende warme lucht in de valleien. Omdat de Condor slechts één keer in de twee jaar een ei uitbroedt, gaat hij zeer zorgzaam om met zijn jongen en leert hij ze zelfstandig te vliegen.

Strategie

Investeringsmaatschappij el Ninjo

El Ninjo is een investeringsmaatschappij voor het MKB opgericht door Albert-Jan Postma, om zijn geloof en vertrouwen in ondernemers en ondernemerschap vorm te geven. Dat doet el Ninjo bij die ondernemers, die hun kennis en ervaring, businessconcept en onderneming onvoldoende tot bloei kunnen laten komen door gebrek aan kapitaal. El Ninjo wil daarin de vertrouwenspartner en financier zijn. el Ninjo is verbonden aan de Freia-groep en biedt daarmee een kapitaalskrachtige basis met een rijke bron van kennis op het gebied van management en ondernemen.

Ondernemen dient vooral met plezier te gebeuren. De ondernemer moet kunnen doen waar hij goed in is. Daarom investeert el Ninjo niet alleen met geld, maar ook met actieve ondersteuning. Dat kan zijn: ondersteuning bij administratie, personeelszaken, huisvesting, kennis en opleiding, maar vooral ook als een professionele en betrouwbare gesprekpartner. Daarmee wil el Ninjo een lange termijn partner zijn, die de ondernemer met raad en daad terzijde staat bij de ontwikkeling van zijn bedrijf, zolang en voor zover hij dat wil.

De financiële afspraken dienen vervolgens goed te worden vastgelegd, zodat deze houvast bieden bij het regelen van zaken. El Ninjo investeert volgens nagenoeg vaste patronen. Uitgangspunt is de vertrouwensbasis tussen de ondernemer en el Ninjo. El Ninjo wil staan voor “een man een man, een woord een woord”, geloof in ondernemerschap en de kennis van de ondernemer en van zijn bedrijf en markten. Werken aan een lange termijn visie en daarbij passende investeringshorizon.

Met el Ninjo als investeerder profiteert de ondernemer van het onderdeel zijn van een grote groep, met behoud van de kracht van zijn eigen ondernemerschap.

Partners

Sterke partners: key to success

El Ninjo is verbonden aan de Freia-groep en biedt daarmee een kapitaalskrachtige basis met een rijke bron van kennis op het gebied van management en ondernemen. Met el Ninjo als investeerder profiteer je van het onderdeel zijn van een grote groep, met behoud van de kracht van jouw eigen ondernemerschap.

Freia is oorspronkelijk voortgekomen uit de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). De publiek-private samenwerking AOG Contractonderwijs B.V. die Freia met de RuG heeft opgezet, heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Met labels als Comenius, IBO Qualified Business School, AOG School of Management en TSM Business School worden hoger opgeleiden in heel Nederland gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling.

Freia, met het hoofdkantoor in Groningen en vestigingen in Leusden, Oegstgeest en Enschede, is een organisatie in opmars. Een dynamische holding voor dochtermaatschappijen die bedrijfsopleidingen aanbieden. De holding verleent als een shared servicecenter diensten op het gebied van finance & control, HRM-afdeling, faciliteiten en ICT. Investeringsmaatschappij el Ninjo werkt ook als incubator voor innovaties in de opleidingssector zoals Fitch, XS2talent en WakaWaka.

Meer informatie over Freia en de dochtermaatschappijen vind je op freia.nl.